Blog

Geleneksel El ile Sıkma Yöntemi

Geleneksel El ile Sıkma Yöntemi

  |   Genel   |   Yorum Yok

Elle sıkma yöntemi ile elde edilen Argan yağı, makineyle üretilene nazaran çok daha fazla zaman alır. Bu yöntemle 1 Litre yağ elde etmek için 30-40 kg Meyve gerekir ki; bu miktar 4-5 ağacın mahsülü demektir. Geleneksel elle sıkma yönteminde Argan bademleri sadece elle zaman alan aşamalı bir süreçte sıkılır. Bu metoddaki esaslı avantaj, kullanılan Argan meyvelerinin geldiği yerin ve kalitesinin her zaman bilinmesidir.

Meyveler kurutulduktan sonra çekirdekleri alınır.Çürük ve bozuk çekirdekler de ayıklandıktan sonra sert çekirdekler taşla kırılarak açılır ve içindeki bademler itinayla alınır. Yemek yağının üretimi için,kullanılacak bademler kavrulur; cild bakım yağı için saf bademler kullanılır. Bademler elle Taş değirmende ögütülür. Bu işlem sonucu kremsi ve yağlı bir ezme oluşur. Daha sonra yağ ve posanın ayrışması için bu karışıma kaynatılmış su eklenerek yoğrulur, böylece değerli Argan yağı çekirdekten ayrılmış olur.

Yorumlar Yok

Yorum Yaz